perjantai 28. lokakuuta 2011

Schoko chili 10%


Alkoon tuli myyntiin tämmöinen aromatisoitu viini, jossa pitäisi olla chiliä... No testataan onko.

Ulkonäkö: Tummanpunainen, peruskirkas viini.

Tuoksu: Esanssinen suklaa puskee ulos lasista yli 0,5m päästä, voimakkaana ja makeana. Tuoksu ei lupaa hyvää. Lähempi nuuhkiminen paljastaa tylyn teollisen suklaisuuden, jonka alta kurkistelee marjainen makeus. Mitä lähemmäksi nenä lasia pääsee, sen makeammaksi tuntuma muuttuu. Huh. Mutta hetkinen! Aivan lasin reunalla häilyy etäinen hedelmäisyys, jossa viitteitä chilistä? Täytyy olla kovat odotukset / placebo-efekti.

Maku: Makeaa!!! Teollista suklaata! Mitä helvettiä? Chilin lämpöä? Ja kaiken muun lisäksi marjaisaa viiniä... Lämpö tuntuu kumuloituvan, kun nopeasti pari pientä siivua pyöräytti suussa ja jää oikeasti pyörimään jälkimaun kaveriksi. Muutamien minuuttien kuluttua lämpö on muisto vain...

Lopputulos: Ei tämä nyt varsinaisesti "schärfe" ole niinkuin pullo lupasi, mutta lämpö on oikeasti aistittavissa tästä. Itse en ole makeiden juomien ylin ystävä, joten se laskee arvostelupisteitä. Olen myöskin oikeasti hyvän ja vahvan suklaan kannalla (>60%), joten esanssinen suklaa laskee pisteitä. Toleranssi on kuitenkin melko korkealla, joten luulisin että tavallinen tallaaja kokee oikeasti jokseenkin lämpimänä tämän liemen. Kokonaisuus voi kuitenkin miellyttää perussuklaan/makean viinin ystäviä. Ehkä tämä menee pienenä aperitiivina / jälkiruokaviininä. Tämä ei ole hinnalla pilattu, joten kertakokeiluna ei tunnu tappiolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti