tiistai 26. huhtikuuta 2011

Liha-smetana -laatikko

Ainekset:
Maustamattomia lihasuikaleita
Smetanaa
Suikalekasviksia
Juustoa

1) Paista liha kypsäksi ja mausta mieltymysten mukaan
2) Laita kasvissuikaleet uunivuoan pohjalle
3) Raasta reilu kimpale juustoa ja laita n. 1/3 vuokaan kasvisten seuraksi
4) Laita smetana ja lihat vuokaan ja sekoita koko komeus
5) Lisää loput juustosta tasaisesti vuoan pinnalle
6) Paista 125-asteisessa uunissa n. 90min

Tässä hieman hitaampi, mutta hyvin maukas laatikkoruoka. Kokatessa meni 800g porsaansuikaleita, 2 keskikokoista purkkia smetanaa ja yksi 400g pussillinen suikalekasviksia. Kasvikset on hyvä pitää pienempinä suikaleina, jotta kypsyvät kunnolla. Smetana antaa mukavasti mehevyyttä laatikolle, eikä mitään ylimääräisiä nesteitä tarvita. Juustokansi vielä estää kosteuden haihtumisen, eikä laatikko pääse kuivumaan uunissa. Tuli melkomoisen hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti