sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Nopeahko tulinen makkarapannu

Ainekset:

Sipulia (kelta- [normaalia] ja valkosipulia)
Makkaraa
Luumu/kirsikkatomaatteja
Tuoreita herkkusieniä
Chiliä

1) Laita reippaasti voita pannulle kuumenemaan.
2) Pilko sipulit ja sienet pienemmiksi ja laita voin sulettua pannulle.
3) Pilko makkarat hieman isommiksi paloiksi.
4) Pistä pannulle kun sipuli on hieman pehmennyt, tomaatit myös sekaan.
5) Tässä kohtaa voi laittaa haluamiaan mausteita, itse lorautin runsaasti voimakasta chilikastiketta, hieman enemmän ketsuppia (Heinz) ja hieman omatekoista yleismaustetta (valkosipuli-curry-jauhelihamauste-aromisuola).
6) Muutama minuutin kuluttua kun ainekset ovat kuumenneet riittävästi, nauti!

Ainesosia laitetaan syöjien lukumäärän/nälän mukaan. Tästä tulee melko riittoista pannu, josta nauttii useampikin naama tai vähempi määrä nälkäisiä. Herkkusieni kannattaa kypsentää melko pehmeäksi ja voita käyttää runsaasti, niin ei pääse pannu kuivamaan ja sienet jäämään raaoiksi. Ketsuppia ei ole pakko laittaa, mutta itse käytin sitä hieman loiventamaan tuota chilikastiketta. Tuorechilin kanssa en olisi käyttänyt. Päivän pannuun meni: ½sipuli, 400g makkaraa, 1rs luumutomaatteja, 7 pientä sientä, 1rkl VAHVAA chilikastiketta, ½dl ketsuppia ja ripaus yleismaustetta. Hyvää oli ja polte oli kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti