sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Henry Westons Special Vintage Reserve 8,2%

Kuivahko, pirteähappoinen, paahteisen omenainen, hennon tamminen. Alkon nro 748216. (Lähde ja kuva: Alko Oy)

Vaalean keltainen, reilun hapokas. Tuoksu happaman omenainen, käynyt, raikas. Maku reilun omenainen, mehumainen, hapan, kuivahko ja hyvin etäisesti viskimäinen.

Tämä siideri on parasta mitä tästä maasta saa pullossa kotiinsa kannettua. Tässä on kaikki osat melko täydellisesti kohdallaan. Tuoksu on jo mukavan happaman omenainen, omaten käyneen mehun aromin juuri sopivan vahvuisena. Maku on lähestulkoon täydellinen sekoitus omenaa, happamuutta ja kuivuutta. Moni siideri pääsee tätä lähelle, mutta aina jokin tietty osa puuttuu. Tätä voi varauksetta suositella kuivahkojen ja reippaan omenaisten siidereiden ystäville.  Vaikka Westons Cider on tehnyt monta muuta erittäin hyvää siideriä, on tämä paras niistä kaikista. Takuuvarma kestosuosikki, jota tulen ostamaan aina.

2 kommenttia:

  1. Varoitus: Vaikka kuvassa näkyvä 2009 oli maailman täydellisintä siideriä ikinä, ei uudella etiketillä myytävässä 2010 versiossa ole mitään samaa. Älä vaivaudu edes kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Huh, onkos Westons oikeasti päässyt lyömään kirveensä kiveen niin pahasti? Yleensä sieltä tulee reippaasti keskivertoa parempaa tavaraa... Kykenetkös valottamaan tuota 2010 versiota enempää? (todennäköisesti tulee maistettua sekin jos vastaan tulee)

    VastaaPoista