maanantai 17. tammikuuta 2011
Jokilaakson juuston Savujuusto
Pinnalta tummanruskeaa, sisältä hennon keltaista juustoa. Puolikova, sitkeähkö rakenne, joka joustaa reippaasti ennen murtumistaan. Juuston pinnalla myös pieniä suolakiteitä. Juuston pinta hieman rasvaisen oloinen, sisältä hieman kuivempi. Tuoksu pinnalta runsaan savuinen, juustontuoksun jäädessä taustalle. Sisäpuolelta tuoksu kevyen juustoinen, kevyen suolainen ja hennon herainen. Maku reippaan savuinen ja suolainen (1,7% suolaa), perinteisen juustoisuuden jäädessä hieman enemmän taustalle. Rakenne sitkeä ja paksu. Rasvaisuutta ei huomaa, vaikka valmistusaineluettelon mukaan sitä on 26% juustosta. Oikein hyvä napostelujuusto, joka toimii pieninä paloina ja ruoanlaitossa. Ostan toistekin. (Kuva: www.silva.fi)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti