torstai 9. joulukuuta 2010

Iguana Mean Green - Jalapeno Pepper Sauce

Tämä jalapenokastike on tummahkon vihreää, jokseenkin läpikuultavaa ja reilusti sattumia sisältävää. Melko juokseva kastike on kyseessä, joten kaataessa tulee noudattaa varovaisuutta, ettei annostele aiottua enempää. Tuoksu on jopa pistävän etikkainen ja reilun vihannesmainen, aistittavissa on myös hentoa makeutta ja sipulia. Maku on melko hillitty, makeahko ja jopa oudon mieto. Jalapenon maku sen sijaan loistaa kaiken muun yllä, joskin etikka kummittelee sen alla hieman.

Melko mukava ja leppoista jalapenokastike. Makua ja tuoksua on mukavasti, eikä jälkimaussakaan ole valittamista. Polte kumuloituu ajan myötä ja voi olla liikaa tottumattomille. Voin ostaa toistekin. (Kuva: www.halfmoonbaytrading.com)

2 kommenttia:

 1. Unohda tuo pikkupullo ja tilaa samantien se viinipullon kokoinen. Tuo sopii täydellisesti erilaisten ruokien joukkoon kuten chili muhennos tai vaikka jauhelihakeitto. Se pienoinen etikan maku häipyy kun ruoka kypsyy ja poltettakaan ei ole liikaa. Sitä saa käyttää aika runsaasti. Paras jalapeno kastike mihin itse olen törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupullot ovat ihan omiaan tutustuttaessa uusiin kastikkeisiin. Parhaimmat soosit päätyvätkin suuremmissa erissä kaappiin... Mikä ihme siinä on että iso chipotle-pohjainen pullo ei kauaa kestä? ;)

   Itse tulee laitettua etupäässä "leveämmän" makuiset soosit suoraan pataan/kattilaan ja jätän nämä hieman terävämmät yleensä lautaselle/dippehin.

   Poista