keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Stallhagen Påsköl 6%

Musta, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, hennon lakritsinen, makean maltainen, kevyen mämminen. Alkon nro 759634. (Lähde Alko Oy)

Vaikka pullon etiketissa kuvaillaan vaahdon ominaisuuksia, on todettava että hyvinhän se kuohuaa ja yhtä nopeasti se katoaa jättäen jälkeensä tummanruskeaa olutta lasiin. Tuoksu on makeahko ja maltainen, hieman kotikaljamainen. Maku on aavistuksen verran kahvinen ja suklainen, hyvällä paahteisella jälkimaulla. Pullossa sakkaa.

En ole kovin suuri kotimaisten oluiden ystävä ja olen aina hieman kartellut niitä (poislukien pienpanimo- ja hanaoluet), aina viime aikoihin asti. Jouluna Stallhagenin jouluolut kuitenkin yllätti positiivisesti, joten päätin koestaa tätäkin. En tiedä pitäisikö tästä vai ei, eihän tämä nyt huonoa ole... Valitettavasti tuntuma on että tätä on maistettu monesta muustakin pullotuksesta, eikä mitään uutta ole tarjolla. Hyvä olut, mutta liian "tavanomainen".

Lisäksi on todettava, että edes Alko Oy:lla ei ole kuvaa tuotteesta (ainakaan oikeaa?) sillä omassa pullossa komeilee varsin tyylikäs kukko ja a-tarvikeliikkeen sivuilla tympeä p-kirjain etiketissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti